Недавно  сам  се  запослио  у  Предузећу  за  професионалну  рехабилитацију  и запошљавање особа са инвалидитетом СУНЦЕ ЦДП Д.О.О. Београд. У прошлој години био  сам радно ангажован преко пројекта у Савезу за церебралну и дечију парализу Србије.  Тада сам  се  по  први  пут  упознао  са  великим  бројем  особа  са  инвалидитетом  и  њиховим проблемима. Током свог одрастања уз брата близанца увек сам био у окружењу вршњака и нисам имао прилику да упознам и дружим се са људима сличним мени. Почетак рада у предузећу у коме су искључиво ангажоване особе са инвалидитетом ми је био у почетку врло необичан.  

Ништа нисам знао ни о предузећу у које сам дошао. Временом сам сазнао да је предузеће основано 29.12.2010. године са циљем да се радно ангажују особе са последицама церебралне и дечије парализе. Савез за церебралну и дечију парализу Београда је оснивач предузећа  и  оно  је  једна  од  бројних  активности  Савеза  на  пољу  професионалног оспособљавања и запошљавања особа са последицама церебралне и дечије парализе и наставак је досадашње активности Инвалидске задруге. Основна делатност предузећа је услужно вођење књига на отвореном тржишту. Књиговодствене услуге пружају се нашем Савезу  као  и  за  9  општинских  Друштава.  На  неодређено  радно  време  има  радно административног службеника. Уједно има дозволу надлежних институција за извођење  обука по програму: „ Вођење пословних књига“ за стручно оспособљавање за занимање књиговођа-контиста. Одувек сам волео да радим са бројевима тако да ми се нови посао и обука за вођење пословних књига свиђа и уз помоћ колега лако и без проблема улазим у поверене послове.

Посао је занимљив али посебно уживам у дружењу са колегама са посла. Сваки дан је другачији, увек се догоди нека згода или незгода о којој врло отворено разговарамо. Пуно има занимљивих догађаја којима се заједно смејемо.

Надам се да ћу успешно завршити започете студије које ће ми помоћи да напредујем у раду. Не знам куда ће ме животни путеви одвести у будућности, али верујем да ће ми рад у предузећу за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом помоћи да сагледам своје могућности, и остварим личне потенцијале у потпуности.

Дане Белић

0 CommentsClose Comments

Leave a comment

Skip to content