По медицинском моделу или приступу церебрална парализа представља неуролошко стање које траје од почетка живота до смрти. Ако би сте то питање поставили некоме ко живи са тим истим не ваљалим бићем у себи, како ја то умем често да кажем, одговор био потпуно другачији. С њом то изазива и захтева одређену дозу луцидности, храбрости, креативности и надасве снаге како би сте спознали свет око себе и самог себе и да видите шта вам све недостаје и шта желите или како да своје потребе задовољите. Додуше разликује се само из разлога јер је начин другачији. И то јесте суштина и кључ свих кампања свих акција, свих закона и свих подзаконских аката али колико смо ми то у ствари схватили?

На самом почетку живота то све схватити није ни мало једноставно., Када постанете свесни да много тога не можете физички а желите, ви онда поставите сами себи питање а шта ја да радим? Како да у том моменту заштитим своју душу, како да сама себи не повредим сопствено срце?

То заиста јесте борба прса у прса 24 сата кроз 7 дана, свих дана у години. Не постоји моменат када та борба престаје. Постоји само моменат када на тренутак утихне, чисто да бисте ви могли да се одморите. Али то ће спознати само онај који ово живи или онај који има довољно емпатије да то осети.

Да ова прича не би деловала превише мрачно можда некоме. мада ја за ово говорим да је сушта истина. ја и моје биће смо се некако и на неки начин научили јер смо заједно сазревали, договорили. Нико никоме не ускраћује простор. Ја не дозвољавам да се она мала Јека која је од почетка имала велике снове, да је то неваљало биће ускрати у било чему.

Све у свему закључак је следећи:

Борба није ни мало наивна, живот није наиван. За некога је он игра, за некога озбиљна ствар а за некога нешто између, свако доноси свој закључак. Не дозволите да вам било шта поквари снове. Ако вам пак поквари, одболујте. Научи човек с временом да своје ожиљке носи достојанствено.

Јелена Марић

0 CommentsClose Comments

Leave a comment

Skip to content